A classe d'Animació i Gestió Cultural hem estat vent el funcionament d'algunes associacions, fundacions i empreses, dedicades a l'àmbit cultural. Ací us deixem un xicotet resum de cadascuna on contem els aspectes més destacats i de més interés. 


SOCIETAT MUSICAL LA ARTÍSTICA DE XIVA

Es creà l'any 1850 i representa el nucli cultural de Xiva, però fins al 1873 no es va establir el seu primer reglament. Ha sigut molts anys dissolta i posteriorment creada. 
Ha aconseguit una infinitat de premis i mencions i desenvolupa una feina cultural molt important a la localitat.
 Posseïx la Medalla d'Or de la Federació de societats musicals.
No sigué fins al 2007 quan la societat inaugurà la primera Sede Social propia.

ACTUACIÓ:

- Participa en numerossos actes fora de la població, com festivals, jornades musicals etc.. 
- Participa en events per recaudar fons amb finalitats solidàries. 
- Es un important motor de la cultura a la localitat, ja que realitza actuacions al llarg de l'any.
- A més, des de l'ajuntament es considera obligatoria i necessària la presència a les diferents festivitats del municipi. 

LA SOCIETAT MUSICAL DE XIVA COMPTA AMB:
-Banda simfònica.
-Banda juvenil.
-Escola de música , dansa i cant.






SOVINT, PROJECTE  "SANKOFA ESPAI INTERCULTURAL"


Sovint es una ONG que porta desenvolupant la seua activitat des de 2010 en l'àmbit de la sensibilització social. Actuant a través de programes interculturals de sensibilització,educant en la convivència i el respecte al diferent, reivindicant la imporància de conèixer a l'altre, per caminar junts.

La seua activitat s'articula al voltant de dos rpojectes principals: Museu Ambulant de les Cultures i Sankofa Espai Intercultural.

"Sankofa significa , aprendre del passsat per construïr el futur". (Ghana)
Naix com un lloc d'encotre i diàleg entre persones i cultures. Els seus diferents espais possibiliten el desenvolupament d'activitats (exposicions,tallers,concerts,debats..) vincultades als valors que promouen.

És la participació de persones i col·lectius el que converteix Sankofa en un lloc de diàleg i de trobada, un espai intercultural i d'interacció que acull  múltpiles activitats.

ACTUACIÓ:

- Exposicions i tallers del Museu Ambulant de les Cultures.
- Exposicions d'arts plàstiques, fotografía i sensibilització.
-Tallers didàctics, tallers artesanals, tallers culinaris,tallers de salut i benestar.
-Projeccions i cineforum.
-Conversatori: grups de conversa, grups de debat, grups de literatura.
-Música en directe, microconcerts.
-Biblioteca,c`mics,zona de música, jocs de taula..

COM COL·LABORAR AMB EL PROJECTE?

-Com voluntari, aportant el teu temps i coneixements.
-Com a prescriptor compartint els projectes amb el seu entorn,persones i col·lectius.
-Com a subscriptor realitzant una aportació econòmica.

Resultado de imagen de sovint sankofa


SPORTING CLUB RUSSAFA

Abans era un local on es praticava boxeo però ho deixaren abandonat i actualment s'ha convertit en un local de creació artística.
El seu objectiu no es captar més socis.

ACTUACIÓ:

Tenen en actiu activitas com:

- fotografía
-arts escéniques 
-concerts
-cineforum
-teatre
-dansa
-poesia experimental
literatura

-Porten 12 anys en actiu i es promocionen mitjaçant pàgines web.
-Les activitats poden ser: gratuïtes, de pago o per donació de la voluntad.
-Pròximes activitats programades: Curs literari de poesia, tallers de dansa.

GESTIÓN:

Cada 4 o 5 messos, mitjançant elecció democràtica s'elegeix a la directiva, formada per: tresorer, president,secretari i vocal.

-Secretari: funció d'arxivar.
-Tresorer. Porta el llibre de comptes i la cuota dels socis.
-President: prepara les activitats i elegeix projectes.

Resultado de imagen de sporting club russafa


PRO 21

Pro 21, es una empresa formada per 5 persones dedicada exclusivament a la proucció cultural.  Principalment es dediquen a produïr obres musicals i teatrals i distribuïrles. 
Sols l'any 2016, s'han encarregat de la gestió de 150 concerts. En aquest moment treballen amb grups com va de bó i aspencat, ja que un dels seus principals objectius és impulsar la música en valencià.
Fins que no va haver-hi canvi de govern tingueren problemes tigueren dificultats per portar alguns grups, ja que els grups que els interessen, tenen una ideología prou marcada.
Aquest any aconseguiren que Green Valley actuara en València i fou tot un èxit.

COM S'ELEGEIX ALS GRUPS O COMPANYIES QUE INTERESEN A LA EMPRESA?

1ª FASE: observació i búsqueda individualemtn per part dels membres de la empresa. 

2ª FASE: reunió dels membres per exposar-ne cadascú les propostes que ha investigat.

3ª FASE: una vegada estan clares totes les opcions disponibles que existeixen, s'elegeix quina opció interessa més i es contacta en ell per pactar condicions.















"Hijos de la Tierra" Green Valley.


ASSOCIACIÓ IGNACIO PINAZO 

L'associació es dedica a contribuir en la recuperació de la memòria del pintor Ignacio Pinazo Camarlench. Al càrrec de l'associació estan dos descendents directes del pintor. Un és Ignacio Casar Pinazo i l'altre José Eugenio Casar Pinazo. 
La casa Museu Pinazo está situada al municipi de Godella(poble natalici del artista) i és el lloc des d'on es gestiona i es diregeix les activitats de promoció del pintor. Esta molt bé conservada i tenen exposades moltíssimes obres del pintor, per això des de l'associació es promouen visites guiades a la casa museu. 
Aquest any 2016 es celebra el centenari de la mort de Ignacio Pinazo(1916-2016) i per tant s'ha denominat com Any Pinazo, durant el qual han estat i estan en actiu multitud de projectes al voltant del pintor.

PROJECTES:

-Múltitud de conferències on s'expliquen aspectes relacionades amb la seua vida i obra.

- El dia 9 d'Octubre es recitaren poesies al seu honor.

-Visites guiades a la Casa Museu.

-L'ajuntament de Godella ha creat una unitat didáctica sobre el pintor per a què sigas inclosa en el temari dels col·legis del municipi.

-S'està promoven l'exposició Itinerant, oferida a molts pobles de la Comarca on s'exposen algunes de les seues obres més representatives i on es fan xerrades sobre Ignacio Pinazo.

-Actualment, hi ha en actiu varies exposicions en distintes sales: una exposició seua a l’IVAM que estarà fins el 17 de Setembre (Pinazo y las Vanguardias) , una altra està la sala d’exposicions de Almudín (El desnudo e Ignacio Pinazo) i a més trobem una exposició al Centre Cultural la Nau (Pinazo y la fotografía).




CSOA L'HORTA

En el año 2012 un grupo de personas ocuparon y se apropiaron de una parcela abandonada a las afueras del barrio de Benimaclet, para crear en ella un espacio de autonomía y resistencia.

Su objetivo es crear un ambiente exento de relaciones de dominación y sumisión por cualquier razón, libre de ideologías y comportamientos que discriminen por sexo, orientación sexual, color de piel o poder adquisitivo. 
Lo que pretenden es nutrirse del barrio y enriquecerlo con su aportación, relacionarse con otros proyectos afines y con los vecinos del barrio ofreciendo un espacio para la reflexión y la acción colectiva.

Dentro de este centro social hay numerosos proyectos y actividades: cafetería jueves que supone el principal motor de autogestión del centro, donde se hacen comidas veganas, conciertos, charlas, debates, actividades culturales..., huertos comunitarios, biblioteca anarquista, taller de reparación de bicis, la antitienda,etc.




FOTO CLUB VALENCIA


Asociación cultural, educativa y artística sin animo de lucro, compuesta en 1928 por aficionados a la fotografía e imagen con la necesidad de crear una sociedad con fines artísticos.

Sus fines son: el conocimiento, fomento y difusión de la teoría y práctica de la fotografía y la imagen, el fomento de la afición a las mismas, así como conservar y difundir en las mejores condiciones el patrimonio fotográfico de los fondos del foto club Valencia formado por la contribución y aportación de los socios, los participantes en las actividades y las donaciones.

Las actividades que tienen en practica son: exposiciones, cursos de iniciación a la fotografía, talleres proyecciones, visitas culturales, salidas fotográficas, etc.

 www.fotoclubvalencia.com

           









EL CONSEJO DE EUROPA


El Consejo de Europa nace tras la Segunda Guerra Mundial con el objetivo de erigirse como guardián de los valores democráticos en el continente. Uno de sus máximos promotores fue el entonces primer ministro británico Winston Churchill. Hoy continúa desarrollando esa labor y se ha convertido en la máxima autoridad de Europa en esta materia.

Su labor prioritaria consiste en la defensa de los derechos civiles y políticos aunque también se ocupa de la defensa de los sociales y económicos.




    UNESCO

Plantea contribuir a la paz y a la seguridad por medio de la educación, la ciencia y la cultura.

Fué fundada tras la Segunda Guerra Mundial, lo conforman 180 países y su sede se ubica en Paris.

Existe un Centro UNESCO en Valencia. www.unescovalencia.org
















Comentarios

Entradas populares de este blog