LLENGUA i CULTURA

Durant anys, els termes llengua i cultura anaven lligats, ja que una cultura es construïa al voltant d'una llengua. 
A partir  del fenòmen de la globalització, es va produïr un barreig cultural entre uns païssos i altres i aleshores es més difícil parlar d'una relació entre cultura i llengua directa.
Des de l'animació sociocultural, la cultura es deu entendre com un univers simbòlic compartit per un conjunt de persones o grup humà i un sector de l'activitat humana centrat en l'utilització i la manipulació de símbols,que es nodreixen d'aquest univers simbòlic i el transforma.
La lengua és un element e la cultura , un dels coneixements transmesos i adquirits com a membres d'una societat i una ferramenta per crear i transformar la propia cultura.
  
Relacions entre llengua i cultura

En primer lloc, per a què un grup humà vaja adquirint el seu univers simbòlic, és imprescindible que l'ús i la manipulació de símbols es realitze a partir d'una forma de comunicar-se,és a dir , un llenguatge en comú. 
A més , el desenvolupament dels individus sols es posible a partir d'uns processos d'aprenentatage, regits per una llengua  i uns raonaments , és a dir, a través d'una interacció social amb els altres. 
En un altre sentit, trobem com a element cultural l'entorn en el que habita un grup humà i aquest entorn sosl es pot anomenar, explicar i entendre a través d'un llenguatge. A més, la relació afectiva entre l'home i l'entorn, crea la necessitat d'utilitzar un llenguatge, ja que els sentiments s'entenen i es tradueixen en paraules.

La Globalització cultural

La Globalització Cultural consisteix basicament en l'adquisició d'elements simbòlics d'altres, és a dir, l'intercanvi i apropiament de tradicions, diferents vessants artístiques,costums,llengua i altres elements representatius que formen part d'altres cultures.
La Globalització Cultural no es un problema, si no, un fet i es dona sobre tot per ods raons:
-Revolució de les comunicacions.
-Evolució i abaratiment del transport.
És important considerar la funció de la llengua en aquest sentit, ja que , el coneixement cada vegada major de més d'un idioma, ha incrementat les relacions i intercanvis culturals i per tant, es una clara promotora de la globalització.
El problema de la globalització, es que els païssos més desenvolupats i amb més recursos econòmics, s'han dedicat a expandir les seues cultures i aquestes s'han imposat sobrer les cultures amb menys possibilitats d'expansió, provocant així, la desaparició de cultures minoritaries i l'extinció progresiva d'altres. Un clar exemple seria l'estat islàmic(guerra per voluntat d'anular cultures).
L'anulació cultural, s'ha vist agreujada per un sector molt important com és la producció audiovisual, la qual està controlada per cinc companyies i sobre tot per E.E.U.U, així aconsegueixen promocionar i imposar la seua cultura per tot arreu. 






Comentarios

Entradas populares de este blog